Blog - ožujak 2015
nedjelja, ožujak 15, 2015
                               Gledam taj križ,koji je njegov simbol,i mislim na sve koji su nam proširili obzor...,na sve one koji su nam pomogli da shvatimo,kako je čovjek previše velik da bi bio dovoljan sam sebi.Njegov život i njegova smrt svima nama pripadaju,svima onima za koji život i smrt imaju smisla.

Spoznati to Veliko Biće,sjajno kao Sunce, s onu stranu mraka,prebrodili smo smrt-nema nam drugog puta.

Naš narod se počeo uključivati u hod novog Božjeg naroda.Današnje i buduće generacije smiju i trebaju znati da im budućnost nije besmislena i zatvorena.Po vjeri znamo da je on naš "Saveznik",da nam je bio blizu u našem hodu kroz povijest i da nas vodi u svoju i našu budućnost.

                                  Narod,koji ne poštuje svoje pretke i ne nastoji sačuvati plodove njihove muke,ne može dugo živjeti.S prahom velikana hrvatske povijesti,te znanih i neznanih junaka,iz redova:seljaka i mukotrpne raje,koji su s Kristom nosili svoj životni križ,trajno su obilježili i naš životni put.Naše vjerovanje nije nam nametnuto silom,nego nam je ponuđena kao Radosna vijest slobode i nade u život,koji ne prestaje.Taj,jedini na svijetu,za sve nas i za cijeli svijet piše kronologiju budućnosti.Ipak,u središtu dubokih tjeskoba i danas otkrivamo iznenađujuću vitalnost naroda,susrećući svjedoke drugačije budućnosti.S križem svjedočimo neprolaznost svijeta,s njim otkrivamo svu mudrost svijeta.

Što nam i u ovom vremenu poručuje izmučeni Bogočovjek s Maslinske gore?

                                  On nije opijum,koji uspavljiva i stišava bol,nije ni tješitelj,niti je besplatna polica Osiguravajućeg zavoda(zaštita od oluje,suše,tuče).UPOZNAJTE  STVARNOST I ŽIVITE VREDNOTE,O KOJIMA SAMO GOVORITE I  MOLITE!Ako tu stvarnost ne identificirate,živjet ćete u zabludi.Iz tog svakodnevnog skrivanja pred stvarnošću,proizlaze svi naši problemi i svi naši nesporazumi.Stoga na normativnoj razini sve funkcionira,dok je stvarnost veoma upitna. Kod nas je većina vjernika folklornog tipa.Svoju vjeru obrazlažu povremenim sudjelovanjem u tradicionalnim vjerskim obredima(krštenje,krizma,vjenčanje).Pučkim vjerovanjem,da se za sve nepravde ovog svijeta,nudi vječno trajanje,je primitivizam i pogansko vjerovanje.To Crkva ne naučava.Strahom pred prazninom se ne dolazi do Boga,već do podaničkog mentaliteta,koji nam nije nedostajao u povijesti.Zbog takvog razmišljanja,često smo bili dobre sluge-loših gospodara.Gotovo nikada nismo bili dovoljno samosvjesni, niti samosvojni.Nosimo takve odlike do najnovijih dana.Sklopljenih ruku,pred Bogom smo veličina,pred drugim smo nitko i ništa!

                                            I s naše Maslinske gore, istinski Bogočovjek nas podiže i hrabri.Zalaže se da u svakodnevnom životu svjedočimo i živimo svoja uvjerenja,da je on Bog živih i mrtvih.Autor moralnosti nas upozorava da nas drugi privlače i onda,kada bježimo od njih i onda kada nas ne razumiju.Njegov križ je imao smisla.Mogao je kao Bogočovjek izbjeći sud Poncija i Pilata,mogao je s njima ući u kompromis,ali nam ne bi omogućio put spasenja.Njegov duh ostaje uvijek,teče kroz ljeta i zime,brani se vjetrom,snijegom i morem,ali traje i teče,živi za  život-nepobjediv!

Bez događanja promjene u čovjeku,bez obraćanja pojedinaca,bez pročišćenja naših međusobnih odnosa,u nešto puno ljudskije i razumnije,bez samopoštovanja i poštovanja,bez stvarne moralne svijesti,nikakva s bitna promjena u Hrvatskoj ne može dogoditi.Sigurno ćemo dostići bolji ekonomski razvoj,ali je pitanje,hoćemo li dostići razvoj ljudskog duha?To se ne mijenja izvana,to se događa ili ne događa u čovjeku.

Dolazeći Uskrs neće imati smisla,ako u svima nama ne uskrsnu temeljne, istinske životne vrijednosti!Ljudski razvoj vapi za svojim horizontom,bez shvaćanja životnog križa,ostat ćemo na razini događaja.Uzdižimo se na razinu slobodnog izgrađivanja i prepoznavanja u slobodnoj Evropi!

Opomenom,od A.B.Šimića,povjerujmo u uzvišenost letenja!

                      Čovječe pazi

                da ne ideš malen,

                      ispod zvijezda!

                            Pusti

                  da cijelog tebe prođe

               blaga svjetlost zvijezda!

                  Da ni za čim ne žališ

                kad se budeš zadnjim pogledima 

                   rastajao od zvijezda!

                      Na svom koncu

                    mjesto u prah 

                       prijeđi sav u zvijezde!

  To je put po Križu do zvijezda! ( per crucis ad astra)

                                                                                                               Dr.Filip Šalinović

 

lijepa-nasa @ 19:58 |Isključeno | Komentari: 0
petak, ožujak 6, 2015
Postalo je već uobičajeno da  svake godine u delti Neretve u proljeće i jesen  nastaju požari u kojima izgaraju velike površine tršćaka koje predstavljaju staništa za brojne vrste ptica i drugih vrsta. Samo u protekla dva mjeseca na području delte Neretve bilo je  dvadesetak  požara, a zadnji je zabilježen 19.02.2015. u području posebnog ornitološkog rezervata Prud. To je veliki problem koji se hitno mora početi rješavati. Poznato je da područje Neretve može osigurati dovoljno kvalitetne hrane, što je danas strateško pitanje svake zemlje. No, u tijeku su klimatske promjene, sve su češće ekstremne vremenske i klimatske nepogode i prirodne katastrofe. Zato je vrlo važno poljoprivredu ne prepuštati slučaju, već je kao strateško pitanje potrebno donijeti strateške planove za ublažavanje njihovih posljedica u poljoprivredi

Potaknuti navedenim Hrvatsko agrometeorološko društvo (HAgMD) je danas u Opuzenu   organiziralo izvrsnu i izuzetno dobro posjećenu cjelodnevnu agrometeorološku radionicu  pod nazivom „Zaštita prirode, požari raslinja i poljoprivreda“ u Opuzenu. Radionica je pokazala da postoji zainteresiranost neposrednih korisnika za agrometeorološkim informacijama, te je jedan od zadataka znanstvenika i stručnjaka približiti agrometeorološka istraživanja i spoznaje širokoj javnosti.

Kao predavači predstavili su nam se i neka vrlo poznata imena kao što su: dr. sc. Višnja Vučetić, Marko Vučetić, dipl.ing.fiz., Ivana Tomašević, dipl.ing.i Sonja Vidić dip.ing.fiz.,svi  iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, zatim prof. dr. sc. Oleg Antonić iz Odjela za biologiju,  Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, dr. sc. Vladimir Kušan iz Instituta  za primijenjenu ekologiju, Irena Šipušić, dipl. ing. šum. iz uprave Hrvatskih šuma, Podružnica Split, Marijana Miljas, mag. silv iz  Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ,  prof. dr. sc. Željko Španjol sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivanka Čelar, dipl. ing. agr. iz Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku u mirovini, prof. dr. sc. Davor Romić sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Mato Tomljanović,  univ. spec. admin. pub. Iz DNŽ.

Teme su bile vrlo interesantne: Vinogradarstvo doline Neretve,  Navodnjavanje vinograda realnost ili

 zabluda, Vrijeme, klima, poljoprivreda i požari raslinja, Agrometeorološka mjerenja i prognoza za potrebe poljoprivrede i zaštite raslinja od  požara, Analiza vertikalne strukture atmosfere  tijekom katastrofalnih šumskih požara, Opterećenje okoliša taloženjem onečišćenja iz atmosfere i utjecaj na poljoprivredne kulture, Dinamika vegetacije u delti Neretve,  Analize šteta od šumskih požara na  području UŠP Split od 2005. do 2014.,  Požari raslinja u dolini Neretve: ugroženost vrsta i staništa, Šumsko poljodjelstvo na kršu.

Obzirom da je ovo već četvrta  radionica HAgMD, a sudeći po odazivu zainteresiranih,  iskreno se nadam da nije i zadnja.
lijepa-nasa @ 23:38 |Isključeno | Komentari: 0
četvrtak, ožujak 5, 2015
Danas sam dobila pismo koje ne želim komentirati:
"Neslužbeno doznajemo da u Luci Ploče nisu odustali od TE, nego pripremaju projekt za TE na drvenu sječku, a pitajte stručnjake kako je to samo paravan za TE na ugljen -samo odjednom nestane sječke...a toliko će biti neiskorištenog ugljena na novim nasutim terminalima u Luci.
Molimo Vas istražite to i reagirajte što brže i oštrije -treba nam glas u ime javnog interesa i budućnosti
Morate zajedno s lokalnim udrugama što prije pokazati alternativu ovim suludim projektima kao što su TE i bušenje Jadrana, kao npr. turizam (marine, hotele)......"

lijepa-nasa @ 23:33 |Isključeno | Komentari: 0
utorak, ožujak 3, 2015
                 Opuzenci i Slivanjci stvarno znaju napraviti štimung. Ne znam kad sam se osjećala tako opušteno i vedro  kao sinoć među njima, a bome ne pamtim ni kad sam se toliko nasmijala. Dvije najoriginalnije misli (izvorno neretvanske) koje su sinoć pale glase: Ima je Isus sriću šta se rodija ka Židov, da se rodija ka Hrvat ne bi on dočeka posljednju večeru, već bi mu marenda bila zadnja,  kakvi smo mi. Drugi biser glasi: on je k'o troskot kojeg poliješ cidokorom, koji mu  ništa  ne može.  I tako slično čitavu večer. Domaćin Dragan Bjeliš i Tomislav Mušan koji nas je pozvao bili su, baš kao i svi ostali, suuuuper! Jadni ljudi, nastojali su se prilagoditi mojim kulinarskim navadama, a kako znaju da kod mene baš nikakva riba nema prolaza, na jelovniku je bilo samo meso.

                Žao mi je  što je kiša nemilice padala pa nisam vidjela svu ljepotu oko sebe koju sam samo naslućivala, i što mi je foto aparat star skoro koliko i ja, a osvjetljenje u kućici i oko nje (agregat) je bilo izrazito jako, pa su fotke prilično loše. A vjerujte, sve je napravljeno baš u skladu s prirodom,  i  životom stanovnika u staroj neretvi.  No, može se barem naslutiti kako nam je lijepo bilo zajedno. Nadam se da ovo lijepo druženje nije  zadnje, jer  imamo što reći jedni drugima, pa ako ništa, vidjet ćemo se opet 17. studenog  u Vukovaru.


lijepa-nasa @ 16:26 |Isključeno | Komentari: 0
ponedjeljak, ožujak 2, 2015
Znate li što za Hrvatsku znači Imunološki zavod? U svome  postojanju  proizvodili su  i organizirali odjele za virusna cjepiva, bakterijske pripravke i alergene, transfuziologiju, pokusne životinje i antiserume,  i pripremanje i finaliziranje proizvodnje. Sada ga država  prodaje, pa tko da više, njegov je, a nema veze odakle je. Zar ćemo doista dozvoliti da drugima skupo plaćamo ono što već 120 godina imamo. Pravo je pitanje je li Imunološki zavod u Zagrebu namjerno uništen, kako bi se izazvala nestašica cjepiva i potaknuo njihov hitni uvoz - pod uvjetima koji neće biti pažljivo nadgledani, jer je u pitanju hitnost cijepljenja djece i odraslih. Ovih sam dana dobila mail sljedećeg sadržaja:

VISIA CROATICA d.o.o.

Aleksandar Soltyšik, direktor

Ivan Rude, predsjednik nadzornog odbora

Petak, 27.02.2015.

Predmet: Poziv na zajedničku akciju za spas i zaštitu Imunološkog zavoda d.d., Zagreb

Poštovani,

Pozivamo vas na konferenciju za medije koja će se održati u utorak, 03.03.2015. u 10:00 h, u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1,  kako bi svi zajedno podržali ideju Visiae Croaticae za spas Imunološkog zavoda. 

Nadamo se da ćete prepoznati ideju Visie Croatice i temu Imunološkog zavoda kao zanimljivu, bitnu, a možemo reći i ključnu za Hrvatsku danas i u budućnosti.

Imunološki zavod d.d. za proizvodnju lijekova, farmaceutskih proizvoda i znanstveno-istraživački rad najstariji je proizvođač imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe. IMZ od 1893. Svojim lijekovima, cjepivima (virusnim i bakterijskim) preparatima iz plazme, alergenima i drugim proizvodima služi Hrvatskom narodu i vodi se plemenitim ciljem prevencije i suzbijanja bolesti.   

Sukladno odluci Ministarstva zdravstva, Imunološki zavod d.d. proizvodi, uvozi i distribuira cjepiva za Program obveznog cijepljenja u Republici Hrvatskoj.

Imunološki zavod d.d. posjeduje tehnologiju, te zapošljava stručnjake koji mu omogućuju konkuriranje u dijelu tržišta virusnih i bakterijskih cjepiva na globalnom planu, a u dijelu frakcionacije plazme na regionalnoj razini. Naravno, kako bi IMZ to mogao i dalje – potrebno je usavršavanje postojećih i stvaranje novih proizvoda.

26. rujna 2013. Vlada RH donosi odluku o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Na tom popisu se nalazi 59 trgovačkih društva, a na 39. mjestu se nalazi i Imunološki zavod d.d., Zagreb. U toj odluci se za trgovačka društva od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku navodi kako su to ona društva „u kojima Republika Hrvatska kao dioničar ili udjeličar, osim gospodarskih, ostvaruje i strateške ciljeve: zakonsko i učinkovito ostvarivanje prenesenih javnih ovlasti, sigurnost, osiguranje zdravlja, važne infrastrukture, neometanu opskrbu stanovništva i poslovnih subjekata, te osiguranje gospodarskih službi u interesu građana i države, a koja prihode ostvaruju na temelju dodijeljenih javnih ovlasti u kojima država sudjeluje u određivanju cijene proizvoda i usluga.“

Složit će te se da je Imunološki zavod s pravom uvršten na takav popis i drago nam je da je Vlada RH prepoznala značaj Imunološkog zavoda.

Nadalje, spomenuta odluka Vlade RH govori kako „Trgovačka društva i druge pravne osobe od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u smislu ove Odluke su ona u kojima Republika Hrvatska ima većinski udio, a koja nisu infrastrukturna, energetska i sl., trebaju restrukturiranje, dokapitalizaciju, ili privatizaciju u cijelosti ili u dijelu, a koja dosežu visoku dodanu vrijednost i dobit.

2. svibnja 2014. Objavljen je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 165.373 dionice Imunološkog zavoda (73,41 % u temeljnom kapitalu)

16. svibnja 2014. Visia Croatica podnosi pismo namjere Ministarstvu gospodarstva za iskazivanje interesa za kupnju dionica i dokapitalizaciju društva Imunološki zavod d.d. Zagreb.

2. siječnja 2015. Vlada RH donosi odluku o prodaji 157.997  dionica IMZ-a, (pojedinačne nominalne vrijednosti 380,00 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 60.038.860,00 kuna, što čini 54,38% temeljnog kapitala Društva, uz ispunjenje dodatnog uvjeta prethodne dokapitalizacije Društva.)

- Dokapitalizacija će se provesti temeljem Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od 27. lipnja 2013. godine za odobrenu državnu potporu za restrukturiranje Društva pretvaranjem duga po pozajmici Agencije za upravljanje državnom imovinom u iznosu od 24.800.000,00 kuna u vlasnički udio u Društvu. Nosilac vlasničkog udjela temeljem dokapitalizacije je Centar za restrukturiranje i prodaju, kao pravni slijednik AUDIO-a.

- Rečena dokapitalizacija se namjerava provesti na izvanrednoj glavnoj skupštini trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u petak 13.03.2015.

- Nakon prodaje 27.671 dionica iz svog portfelja, što čini 9,52% temeljnog kapitala Društva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zadržava vlasništvo nad 72.639 dionica, što predstavlja udio u temeljnom kapitalu Društva od najmanje 25% + 1 dionica (kontrolni paket).

- Poziv za podnošenje obvezujuće ponude – za kupnju dionica Imunološkog zavoda d.d. Zagreb dostavljen je Visiji Croatici 19.01.2015.

Prvotni rok za za podnošenje obvezujuće ponude je bio 18.02.2014. ali je 16.02.2014. Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) produžio rok do 25.03.2015. na zahtjev više potencijalnih ponuditelja.

Od Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP-a) smo 05.02.2015. dobili ovlaštenje za provedbu dubinskog snimanja poslovanja Imunološkog zavoda.

Visia Croatica d.o.o. je potpisala izjavu o povjerljivosti podataka vezanih uz dioničko društvo Imunološki zavod d.d., Zagreb i zato vam, u ovom trenutku, ne možemo davati nikakve daljnje informacije o postupku u tijeku.

IMZ - važnost proizvoda za zdravlje svakog građanina RH vs. profit mešetara

Vlada Republike Hrvatske donijela je 2. Siječnja 2015. Odluku o prodaji Imunološkog zavoda iz Zagreba (IMZ), trgovačkog društva od strateškog i  posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Radi se o posebnom dijelu zdravstvenog sustava iznimno važnom za zdravlje svakog građanina Republike Hrvatske jer je, među ostalim, proizvodio i potpuno sigurne krvne derivate koji jamče da se ni mi ni naša djeca ne možemo zaraziti sekundarnim infekcijama poput HIV-a, hepatitisa i sl. Pored toga, IMZ posjeduje i iznimno vrijedne biološke materijale – primjerice, soj cjepiva Edmonston – Zagreb, najbolje svjetsko cjepivo protiv morbila (ospica) prema stavu Svjetske zdravstvene organizacije, koja nakon provedenih zajedničkih kliničkih istraživanja preferira cjepivo IZ, ali i druga pojedinačna i kombinirana virusna i bakterijska cjepiva. Upravo ta cjepiva velika su vrijednost i potencijalni 'mamac' raznim trgovcima i mešetarima koji gledaju isključivo vlastiti profit.

 

O IDEJI I PROJEKTU VISIA CROATICA

Visia Croatica je ime koje smo odabrali da predstavlja ideju nas - grupe građana - koja želi stvoriti uvjete za građanski otkup Imunološkog zavoda.

Mi (inicijatori ideje: Aleksandar Soltyšik, Ivan Rude, Đuro Lubura, Ivan Gašpar i Leo Buljat) smatramo da je sudjelovanje građana RH u vlasništvu i upravljanju Imunološkim zavodom kvalitetno rješenje u interesu građana i dosad jedina stvarna alternativa izglednoj predaji Imunološkog zavoda u ruke krupnoga kapitala. Također smatramo kako je ovo jedna široka, opće-društvena, nacionala, sve-hrvatska ideja i misija za koju bi bilo shodno da ju podrži i u njoj sudjeluju „široke narodne mase“ tj. svi građani, branitelji, Crkva, udruge, sindikati i akademska zajednica, političke stranke i drugi.

Iako smo stava da ovakvo trgovačko društvo mora trajno biti u vlasništvu države, kada je već donesena odluka o njegovoj prodaji, odlučili smo ga zaštititi na način da omogućimo svim građanima Republike Hrvatske sudjelovanje u njegovom vlasništvu i razvoju, a ne u službi krupnoga kapitala za profit. Stava smo da nije dopustivo da bilo tko ostvaruje profit na krvi dobrovoljnih davatelja. 

Krv naša, a profit vaš? Ne može to tako!

U tu svrhu grupa građana je osnovala trgovačko društvo Visia Croatica d.o.o. (OIB: 93610253794) koje se, među osam ponuditelja, u prethodnom postupku kvalificiralo za kupnju dionica IMZ-a. Uz osnovno trgovačko društvo Visia Croatica d.o.o., osnovali smo i komanditno društvo Visia Croatica d.o.o. k.d. (OIB: 36261336494)  posredstvom kojeg ćemo (u obliku komanditnih udjela) prikupljati sredstva za kupnju i ulaganje u IMZ na način da svakom građaninu i poduzetniku omogućimo ulaganje koje će mu dugoročno jamčiti povrat uloga i dobit, a cijeli poduhvat i zaštitu Imunološkog zavoda od špekulantskog kapitala i propasti. Komanditno društvo, kao društvo osoba, onemogućuje preuzimanje (ideje, Društva i imovine društva) kapitalom jer svaki ulagač (komanditor) bez obzira na visinu uloga ima jedan glas. Na taj način omogućit ćemo da IMZ ostane u rukama svih nas građana i poduzetnika te da nastavi, obnovi i proširi svoju proizvodnju na trajnu korist svih nas i naše djece. Budući da je IMZ, uz dobro vođenje, visoko profitabilna kompanija, na ovaj način će isključivo građani-ulagači (komanditori) imati dugoročne financijske koristi od Imunološkog zavoda. 

Vezano uz Visiu Croaticu d.o.o. ideja je u najkraćem roku u vlasničku strukturu Visia Croatica d.o.o. uvesti još 30-50 časnih ljudi (mi tu grupu zovemo Sol zemlje) koji bi svojim osobnim integritetom jamčili za poštenu provedbu projekta. Iznimno je važno napomenuti da članovi društva Visia Croatica d.o.o. (ovog trena nas pet, a kasnije daljnjih 30-50) nemaju niti će ikada imati bilo kakve financijske koristi koja proizlazi iz njihovih poslovnih udjela.  

Čl. 17. društvenog ugovora Visiae Croaticae d.o.o., st. 4. „Članovi Društva suglasni su kako im je zajednička namjera stečenu dobit upotrijebiti u općekorisne svrhe.“ 

Ukoliko žele ostvarivati financijsku korist članovi društva Visia Croatica d.o.o. mogu, kao i svi drugi građani, uplatiti svoj komanditni ulog za kupnju i ulaganje u Imunološki zavod. Članovi društva Visia Croatica d.o.o. imaju jedinu zadaću: U ime svih ulagača biti odgovorni vlasnici te odabrati stručne i poštene ljude da upravljaju Imunološkim zavodom i nadziru ga.

Kako bi se osigurao kontinuitet i onemogućilo kompromitiranje ideje Visie Croatice d.o.o. u društveni ugovor su uvrštene (čl. 9.) odredbe kojima je „Prijenos ili opterećenje poslovnog udjela dopušten samo uz suglasnost Društva koju daje Skupština Društva. Član Društva koji namjerava prenijeti ili opteretiti svoj poslovni udio i/ili udjele trećoj osobi, obvezan je ostale članove Društva pisanim putem preporučenom pošiljkom s povratnicom obavijestiti o svojoj namjeri i uvjetima prijenosa i/ili opterećenja. Ostali članovi Društva imaju pravo prvenstvenog stjecanja poslovnog udjela (prvokup)  koji se prenosi.“

O društvu VISIA CROATICA d.o.o. k.d.

Članak 1. Društvenog ugovora

1.2. Ciljevi Društva VISIA CROATICA d.o.o. k.d. su:

-          ostvarivanje zajedničkih poslovnih poduhvata uz nastojanje da se između svih sudionika, a naročito između članova Društva razvijaju odnosi solidarnosti, uzajamnog podržavanja i potpomaganja

-          ulaganje u razne poslovne projekte, akvizicija trgovačkih društava radi razvoja, unapređenja poslovanja i stjecanja dobiti za Društvo i članove

-          uključivanje hrvatskih resursa u poslovne tijekove sa ciljem unapređenja hrvatskog gospodarstva i radi revitalizacije domaćih trgovačkih društava, ljudi i lokalnih sredina

-          korištenje hrvatske inteligencije i priznatih hrvatskih stručnjaka radi razvoja i unapređenja projekata u svrhu poboljšanja gospodarskog stanja u zemlji

-          korištenje znanja i kapitala svih zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba u RH i izvandomovinstvu, kao i svih zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba iz inozemstva

-          podrška članovima društva (financijska, organizacijska, stručna i dr.) kao pojedincima u njihovim namjerama da u okviru Društva realiziraju vlastite poslovne poduhvate

-          motiviranje izvandomovinstva, dijaspore i inozemnih fizičkih i pravnih osoba za ulaganje u RH

 

Članak 7. Društvenog ugovora

7.1. Jedan članski ulog svakog Komanditora iznosi 100,00 kn. Svaki Komanditor može uplatiti više od jednog članskog uloga.

I s time dolazimo do trenutka gdje se uključujemo svi mi, prvenstveno svi državljani RH, te svi naši ljudi u izvandomovinstvu i dijaspori. Naravno pozivamo i sve jedinice lokalne uprave i samouprave da se priključe.

Apeliramo na sve navedene da se uključe u ovu patriotsku akciju za spas Imunološkog zavoda - sa svojim komanditnim udjelima, od 100 kn i više, tj. prema svojim mogućnostima!

IMUNOLOŠKI ZAVOD JE KROZ svojih 120 godina postojanja učinio puno za nas – pomognimo i mi Imunološkom zavodu!

Jer dobro se dobrim vraća, a naša krv ne smije biti na prodaju!

S poštovanjem,

Aleksandar Soltyšik, VISIA CROATICA d.o.o., direktor

Ivan Rude, VISIA CROATICA d.o.o., predsjednik nadzornog odbora

VISIA CROATICA d.o.o.

VISIA CROATICA   d.o.o.   Ulica Baruna Trenka 4, 10 000  Zagreb; tel, fax: +385 (0)1 580 5461;  Raiffeisenbank Austria, Petrinjska 59, Zagreb, Hrvatska; ž.r. 2484008-1105259861; MB: 2574675; MBS: 080642059; OIB: 93610253794.

Hrvatska poštanska banka d.d., Jurišićeva 4, Zagreb; IBAN: HR4823900011100898470; MBS: 080946044; OIB: 36261336494.

 

 

lijepa-nasa @ 16:51 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609106
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.