Blog - lipanj 2013
petak, lipanj 28, 2013
Za one koji vjeruju u predviđanja, evo jedne "poslastice". Obzirom da su sve zajednice u koje je Hrvatska kroz povijest  ulazila u krvi nestajale, tko zna...............

SUDBA KLETA

28. zvijezda: Nostradamus najavio ulazak Hrvatske u EU kao početak kraja svijeta

Poznati je prorok zbog neumoljive inkvizicije morao šifrirati svoja predviđanja, a dešifrirao ih je dr. Michael Rathford. te objavio u knjizi "Nostradamusov kod: Treći svjetski rat". Hrvatska ima ključnu ulogu.

Autor Borna Sor objavljeno 24. Lipanj 2013.


Wikimedia Commons/MV4091
Pariz – Atomski rat, stravična stradanja i propast svijeta samo su neke od Nostradamusovih vizija koje godinama fasciniraju ljude i istraživače. No s ulaskom Hrvatske u EU pojavile su se teorije koje tvrde kako je Nostradamus predvidio taj događaj.

Jedna od rečenica glasi: “Kad na nebu iznad Europe bude 28. zvijezda, s omčom oko vrata, kao Jerihon će pasti”. Do prije 20 godina taj stih nije imao smisla, ali danas kad Hrvatska ulazi u Uniju kao 28. članica, kao nova zvijezda, jasno je kako se upravo o njoj govori. Omča oko vrata izraz je koji predstavlja smrt i opasnost u tarotu, ali je ujedno simbol kravate. Pad Jerihona označava početak kraja – objasnio je Rathford.

Događaji koji najavljuju kraj svijeta počinju dolaskom “crnog pape”, a nastavljaju se u sukobu na Bliskom istoku. No tek ulaskom “28. zvijezde” u Europsku uniju počinje prava kalvarija. Cijelo razdoblje trebala bi popratiti serija prirodnih katastrofa, posebno poplava i potresa koji će od EU napraviti nešto kao zemlju Trećeg svijeta.

Nikako ne treba doživljavati Hrvatsku kao uzrok propasti svijeta, ali čim je spominje Nostradamus, moramo se pitati koju će ulogu odigrati u dolazećim vremenima. Vaša zemlja ulazi u Uniju za tjedan dana i time će se ispuniti dio proročanstva. Nakon toga možemo samo čekati – rekao je dr. Rathford.

lijepa-nasa @ 19:54 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 26, 2013


                    World Wild Fund For Nature (WWF) od 19. lipnja  do 14. srpnja ove godine organizira kampanju „Mjesec hrvatskih rijeka“ u kojoj će se sedam hrvatskih rijeka:  Neretva, Ombla, Sava, Zrmanja, Dunav, Drava i Mura predstaviti kao „Sedam riječnih čuda Hrvatske“. Cilj kampanje je upozoriti na ugroženost rijeka uslijed neodrživog razvoja vodne infrastrukture te osiguranje potrebne zaštite i kvalitetnog upravljanja.

                  „Sve su te rijeke jako ugrožene i pod prijetnjom uništenja svojih prirodnih vrijednosti. Zato ih je potrebno dodatno zaštiti i održivo se na njima razvijati u smjeru prirodnog turizma. WWF će s partnerskim organizacijama tijekom kampanje organizirati potpisivanje Povelje za očuvanje hrvatskih rijeka, koju ćemo 14. srpnja, na Dan „Europske Amazone“, predati ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću“, poručila je Irma Popović-Dujmović iz Mediteranskog programa WWF-a. Nositelj kampanje je World Wild Fund For Nature (WWF) koji u suradnji s partnerima Udrugom Lijepa Naša za Dubrovačko neretvansku županiju iz Ploča i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko – neretvanske županije i organizira aktivnosti na rijeci Neretvi.

              Manifestacija „Mjesec hrvatskih rijeka“ za Neretvu će se održati 03. srpnja 2013. (srijeda) u kongresnoj dvorani  hotela „Villa Neretva“, gdje će se uz stručna  predavanja vezana uz samu rijeku Neretvu održati i velika izložba fotografija našega Nenada Medaka vezanih uz motive rijeke Neretve, doline i ušća, te kreativnih  rukotvorina izrađenih u udruzi Šufit iz Ploča  Za uzvanike će se organizirati i safari po neretvanskim kanalima. Na svakoj od  manifestacija prikupljat će se potpisi sudionika koji će na kraju simbolizirati „rijeku potpisa“ , koji će se na završnoj konferenciji uručiti ministru zaštite okoliša i prirode, gospodinu Zmajloviću.

                Ponosni smo što je  i jedna od najpoznatijih međunarodnih organizacija za zaštitu prirode (WWF) prepoznala rad naše udruge i uključila nas u ovu manifestaciju u kojoj se Neretva vrednuje  kao jako vrijedna i zanimljiva smaragdna rijeka.

 

 

 lijepa-nasa @ 19:36 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 24, 2013


1909

Na vješalima. Suha kao prut.
Na uzničkome zidu. Zidu srama.
Pod njome crna zločinačka jama,
Ubistva mjesto, tamno kao blud.
Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,
Jer takvo lice ima moja mama,
A slične oči neka krasna dama:
Na lijepo mjesto zaveo me put!
I mjesto nje u kobnu rupu skočih
I krvavim si njenim znojem smočih
Moj drski obraz kao suzama.
Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova, dok njeno ime briše,
Za volju ne znam kome, žbir u uzama! (Antun Gustav Matoš)


Zemljo naša voljena, izdana i prezrena, sretan ti posljednji Dan državnosti u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

 

lijepa-nasa @ 23:52 |Isključeno | Komentari: 11 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 19, 2013
U ponedjeljak i utorak su održani vrlo važni  sastanci  u Dubrovniku. Prvi dan tema je bila: Nacrt prijedloga II. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana DNŽ. Bilo je vrlo živo i emotivno, radilo se o izmjeni prostornoga plana Malostonskog prostora, gdje se nauštrb čistoće mora i tradicionalnog školjkarstva ukida zaštita na kopnu radi razvitka turizma, zapravo radi nekih stranih državljana koji su kupili zemljište na zaštićenom području gdje žele graditi silne nove hotelske kapacitete, njima na korist, Stonjanima na propast. Bili su nazočni i članovi iz EU koji su vrlo pozorno pratili našu bitku, čak i suze jedne gospođe koja je došla iz toga područja, te vapaje mještana Lovišta koji ne mogu sebi doći da župan ima diskreciono pravo jednim svojim potpisom raspolagati njihovim prostorom, bez njihove volje i pristanka.

U utorak je na dnevnome redu bila Strateška studija o utjecaju na okoliš Plana korištenja obnovljivih izvora energije u našoj županiji. Radi se uglavnom o solarnoj energiji i vjetro-elektranama. Studija je doista obimna, urađena je na 436 stranica, vrlo detaljno i sa svih aspekata. U našoj dolini nema baš puno prirodnih uvjeta za ta dva obnovljiva izvora, i vjerujem da neće biti puno problema oko realizacije, barem što se stanovnika tiče.

No, u 11 sati morali smo otići sa ovoga sastanka, jer je u 11 sati zakazano konstituiranje Županijske skupštine, a pošto je to prvi sastanak, na kojemu se polaže prisega, nismo željeli kasniti. Iz redova HDZa imamo u Skupštini dvoje Pločana, iz SDPa također dvoje, sa iste liste iz redova HSSa jedan  je pločanin, sa liste MOSTA moja malenkost, ali i troje Metkovčana, od kojih je jedan i novi gradonačelnik Metkovića dr. Božo Petrov. No, od neretvana tu je i Stipe Gabrić Jambo i mislim još jedna gospođa. Još ne poznajem sve, ali mi je rečeno da nas iz neretve ima desetak, što je jedna četvrtina ukupnoga broja županijskih vijećnika. To su dosta jake snage, pa ako bi bilo više jedinstva a manje politike, mogli bismo raditi sjajne stvari za Neretvu. No, vrijeme je pred nama pa ćemo vidjeti što tko želi, a bilo bi normalno da svi želimo napredak Neretve. Činjenica je da manje od 40 tisuća stanovnika naše doline brojčano znači jedan gradić, a nevjerojatne prirodne mogućnosti i raznolikost mogle bi postati pravi raj za sve nas. Neretvani ne smiju dozvoliti nikada više nikome da ih dijele na gornje, donje, ove, one…..jer sve je to samo NERETVA GRAD, jedinstveno, integralno, nedjeljivo područje u kojemu ima mjesta za sve.
lijepa-nasa @ 20:39 |Isključeno | Komentari: 38 | Prikaži komentare
subota, lipanj 15, 2013
                Prekrasni subotnji dan Udruga «Ruka dobrote» željela je svojim sugrađanima učiniti još ljepšim i radosnijim. Mala ekipa volontera na čelu sa Ivanom Miličević nema vrata koja bi otvorila svojim sugrađanima, ali zato imamo srca koja su uvijek otvorena za druge ljude.

Jutros od 8 do 10 sati svima koji su željeli mjerile smo tlak, educirale sugrađane o zdravom životu i besplatno dijelile donirane aparate za kontrolu šećera. Činjenica da nam je došlo preko stotinu sugrađana jasno svjedoči koliko je ova akcija korisna i potrebna ljudima. U to smo se osvjedočile ne samo zbog neprestanog zahvaljivanja, već i jednom divnom gestom osoblja iz «Konzuma» , koji su za naše volontere donijele pune ovale raznih delicija.

               Lijepo je znati da si koristan ljudima oko sebe, i zato smo mi iz Udruge umjesto otvorenih vrata, našim projektom «DANAS – DAN ZA VAS» otvorile svoja srca. U zraku se naprosto  osjećala radost kakvu odavno nisam doživjela. Ponosni smo na ovako veliki broj ljudi koji su nam došli pred Robnom kućom «Konzum». U sklopu akcije bolesnim građanima Ploča podijeljeno je sedam aparata za mjerenje šećera.

              Zahvaljujem svima koji su nam pomogli svojim volontiranjem, a posebnu zahvalnost dugujemo doktorici Radi Majstrović i  našoj Vanji Radoš.

              Do sljedeće naše  akcije, pozdravljamo vas od srca!

                                                           Vaša Ivana Miličević, Udruga «Ruka dobrote»

Ovo je doista hvalevrijedna akcija, u kojoj sam i sama sudjelovala kao pacijent (dijabetes), pa su i meni uljepšale dan. A kao predsjednica Udruge Lijepa naša  imala sam čast, radost i zadovoljstvo u hotelu Bebić provesti jedno predivno jutro u druženju sa dvije  kreativne i izuzetno pametne Pločanke koje svojim radom obogaćuju kulturni život ovoga grada. Pjesnikinja Ana  Karlović i  Andriana Glamuzina, potpredsjednica Kreativne udruge «Šufit», dvije su samozatajne žene pune ideja, planova i savjeta. Imamo mi u Pločama puno ljudskoga potencijala, samo ga treba prepoznati i uvažavati.


lijepa-nasa @ 18:44 |Isključeno | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, lipanj 14, 2013
                Jedna narodna poslovica kaže: gdje čeljad nije bijesna, nije ni kuća tijesna! Ova se poslovica može primijeniti na cijeli naš ulaz u Vukovarskoj ulici.

Naime, prošle godine najednom su, ničim izazvane, u naš ulaz počele dolaziti tri mlade mačke lutalice. Nitko iz ulaza nije ništa govorio, ali je bilo jasno da u ulazu imamo puno ljubitelja životinja. Kad god bih macama donijela na ulaz nešto za jelo, tamo je već bila hrana. Jedna susjeda je počela čistiti  iza njih, da nam u ulazu i ispred njega ne smrdi. Onda se jedna maca počela debljati, i svima je bilo jasno da čeka mlade. Nedavno je u zubima odnekud donijela četvero preslatkih malenih mačića. Izgleda da im se najviše svidjelo u kutiji u koju na ulazu skupljamo stari papir. Čak su i dječica iz okolnih zgrada svjesna da ih tako malene ne treba dirati, a mi smo im obećali, kad ojačaju, mogu ih uzeti sebi doma.

              No, ovih je dana dvoje malenih nestalo, netko ih je uzeo. Cijeli je ulaz bio tužan, jer je teško bilo slušati našu žutku kako tuguje. Tako su sada i njoj i nama ostala dva mačeta. Jutros ni njih nije bilo, a  njihova je mama bezglavo trčala po travnjaku i neprestano jaukala. Ispostavilo se da su mali ljepotani ušli pod haubu auta jednog susjeda koji ih je na vrijeme otkrio, pa se sve sretno završilo.

              Baš sam ponosna na sve moje susjede, jer je rijetkost naći da u ulazu od 10 stanova baš ni jednome jedinome stanaru ne smetaju ove mace, nego ih svi čuvaju i hrane!

 


lijepa-nasa @ 20:24 |Isključeno | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 12, 2013


                 Danas smo  u udruzi iz Upravnih tijela Dubrovačko neretvanske županije dobili poziv za Prethodnu raspravu Nacrta prijedloga ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana naše županije i raspravu o sadržaju i razini obuhvata podataka Strateške studije o utjecaju na okoliš ovoga Nacrta. Pozvano je ravno 50 institucija, ministarstava, ustanova, udruga i društava.

                Ne želim sada raspravljati o tome što će se  mijenjati i dopunjavati u Županijskome prostornome planu, ali jedna rečenica me posebno iznenadila i naljutila: „Raspravljat će se na engleskom jeziku, uz osigurano prevođenje na hrvatski jezik“. Usput nas upoznaju kako će sastanku pored pozvanih predstavnika  prisustvovati i međunarodni stručnjaci   Projektnog tima projekta Jačanje kapaciteta provedbe strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini, financiranog od EU (IPA 2010).

                Žalosno je dokle ide ta hrvatska snishodljivost i uvlačenje u dupe (oprostite na izrazu) kojekakvim međunarodnim  „lutajućim reporterima“. Dakle, važnije je tih nekoliko međunarodnjaka od svih nas 50, i umjesto da njima prevode sa hrvatskog na engleski, ja u svojoj vlastitoj zemlji, u kojoj je službeni jezik (još uvijek)  hrvatski, moram slušati engleski.

                I još kao šećer na kraju upravo slušam na vijestima kako je Dubrovačko-neretvanska županija izostavljena sa nove osobne karte. Misli li netko da je to slučajnost, čisti je naivac.

 

 

 

lijepa-nasa @ 17:30 |Isključeno | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 9, 2013


              Iako obožavam cvijeće, nisam baš naročiti ljubitelj kaktusa. No, prije trideset godina moja je majka, baš neposredno prije svoje prerane i iznenadne smrti, na našem balkonu zasadila nekoliko malih kaktusa. Sve ove godine brižno sam ih čuvala i njegovala, jer su mi bili zadnja draga uspomena na mamu.

              I baš jučer, nakon punih trideset godina, mjesec dana prije godišnjice mamine  smrti, jedan je kaktus doslovno preko noći procvao predivnim, bijelim, velikim cvijetom. Nisam mogla sebi doći od čuđenja, jer je uz taj cvijet, na istome kaktusu, bio još jedan pupoljak. Na žalost, ovo je baš ona vrsta kaktusa gdje cvijet vene za samo jedan dan. Moj prekrasni cvijet uveo je preko noći, a onaj pupoljak do njega se preko noći pretvorio u blještavo bijeli cvijet. Sada znam da će do idućeg jutra i ovaj uvenuti, ali ostat će mi barem fotografije kao uspomena i podsjetnik  da za  život nikada nije kasno!

             Doista nisam mogla vjerovati da me jedan nježni cvijetak može toliko obradovati, jer nosi poruku: još sam živ!
 

lijepa-nasa @ 19:16 |Isključeno | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, lipanj 8, 2013
Autor fotografija: Nenad Medak

lijepa-nasa @ 22:57 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, lipanj 7, 2013
HEP ne odustaje od Ploča. U broju  267  (307) HEP VJESNIK za svibanj 2013. godine  analiziraju se rezultati koordinacije za gospodarstvo i investicije Vlade RH za prvo tromjesečje 2013. godine.

Navode se kapitalni projekti  u elektroenergetskom sektoru, koji su   podijeljeni  u tri skupine, i to:

A.   A. projekti koji postoje u investicijskom planu HEPa,

B.   B. projekti čiji je razvoj u  HEPu u i tijeku i

C.   C. Projekti za koje će Vlada kroz prostorno-plansku dokumentaciju  omogućiti razvoj, s tim da ih mogu ostvariti različiti investitori, a ne nužno HEP.

U grupi C. navedena je Termoelektrana Ploče ukupne vrijednosti do 2.500 milijjuna eura, snage do 1600 MW (TE Ploče 2x800 MW).

lijepa-nasa @ 19:11 |Isključeno | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 5, 2013
          Danas, 5. lipnja 2013. godine obilježava se Dan zaštite okoliša,  iako, sudeći po okolišnim propisima u Hrvatskoj, izglednije je da obilježavamo Dan zaštite investitora. Naime, činjenica jest kako se u posljednje vrijeme propisi zaštite okoliša i prirode više bave poticanjem investicijske klime, a manje svojom primarnom zadaćom – zaštitom prirodnih resursa i podizanjem standarda zaštite okoliša. 

          Primjerice,  i nedavne izmjene Zakona o vodama i novi Zakon o zaštiti prirode, kao svoj prioritet odredili su olakšanje investicija, a ne zaštitu prirodnih resursa, što bi trebala biti osnovna svrha tih propisa. Nažalost, zaštitom investitora bavi se i novi Zakon o zaštiti okoliša koji uskoro stiže u saborsku proceduru.
         U Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, pojedine izmjene opravdavale su se tvrdnjom kako je tako „pravičnije za privatne investitore“, a ujedno je i taj Zakon ponovo otvorio vrata zaradi na vađenju šljunka i sedimenta. Navedno nije  opravdano ni na koji način, a  činjenica jest, kako će iskapanje sedimenta značajno pogoršati stanje rijeka - što nije u skladu s Okvirnom direktivom o vodama, te dodatno uništiti prirodna staništa i vrste , a što nije u skladu sa Direktivom o staništima i pticama. 
           Također, upravo danas, Odbor za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora  predložit će saborskim zastupnicima na glasanje Zakon o zaštiti prirode, a koji je ministar Zmajlović opetovano reklamiraokao Zakon kojem je jedan od ciljeva olakšavanje investicija. Podsjećamo, najveći problem glede Zakona o zaštiti prirode jest što isti praktički  ukida nacionalnu ekološku mreže. Naime, ulaskom u Europsku uniju ekološka mreža postaje mreža Natura 2000, a ta će mreža pokrivati značajno manju površinu teritorija od ekološke mreže. To će u praksi značiti kako će brojna područja od nacionalnog značaja biti izdvojena iz procedura Ocjena prihvatljivosti strategija, planova, programa i zahvata, kao primjerice područje rijeke Gacke i područje Srđa. Natura 2000 obuhvaća područja važna za očuvanje vrsta i stanišnih tipova ugroženih na europskoj razini i zaštićenih temeljem Direktive o pticama i Direktive o staništima. Nacionalna ekološka mreža preuzima isti princip očuvanja, ali dodatno još onih vrsta i stanišnih tipova koji su ugroženi na nacionalnoj razini. Zelena akcija upozorava na činjenicu da su endemske vrste izbačene s popisa zaštite unutar Natura 2000, što znači da se za njih po novom Zakonu ne bi trebala raditi procjena utjecaja na prirodu.
               Cijeloj priči o tzv. „zaštiti prirodnih resursa“ dodajmo još i novi Zakon o zaštiti okoliša, a koji, pored određenih pozitivnih izmjena, i dalje izrazito favorizira investitore jednom odredbom kojom se omogućava da tvrtka, dakle investitor, ima pravo tražiti naknadu obične štete i izmakle koristi od osobe koja je osporavala neku odluku, radnju i propusta u vezi sa zaštitom okoliša. Uvjet za to jest da se utvrdi da je podnositelj zahtjeva „zlorabio svoje pravo prema odredbama Zakona o zaštiti okoliša“.

Naravno, kriteriji za procjenu zlouporabe nisu nigdje  navedeni ni detaljno opisani, te je to stoga ostavljeno tvrtci (investitoru) tj. kasnije sucu na volju da odluči što će ocijeniti zlouporabom. Smatramo kako takvo zakonsko rješenje dovodi u neizvjestan i neravnopravan položaj osobe koje se žele koristiti zajamčenim pravom na pristup sudjelovanju u nekom postupku i kasnije pravom na pristup pravosuđu, te je radi toga isto protivno i Ustavu kojim se jamči jednakost svih pred zakonom. I na kraju, pristup pravosuđu, kako je trenutno predviđen Zakonom o zaštiti okoliša, nije u skladu s Arhuškom konvencijom te je još uvijek previše ograničen, ne samo za nevladine organizacije već i za građane. Problem jest i u tome što Zakon i dalje ne previđa suspenzivan učinak tužbe iz područja zaštite okoliša tj. ne predviđa da tužba ne odgađa izvršenje zahvata, čak ni u slučaju kad bi moglo doći do velike štete u okolišu i za stanovništvo.

Zeleni forum, mreža 45 okolišnih organizacija civilnog društva, traži od Sabora da zbog brojnih nedostataka odbaci Zakon o zaštiti prirode i vrati ga Ministarstvu na doradu. Isto tako, tražimo da za Zakon o zaštiti okoliša Sabor traži uklanjanje mogućnosti pokretanja tužbe investitora protiv građana i udruga koji su koristili alate u okviru Zakona o zaštiti okoliša.                                                                                                                                                             

lijepa-nasa @ 18:23 |Isključeno | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 4, 2013


 - Fotograf: Marin Veraja                                                                                       Fotograf: Marin Veraja

Most nezavisnih lista neće potpisivati nikakvu koaliciju sa HDZ-om, a četiri vijećnika:  Ana Musa, Svebor Gluščević, Pero Jerković i Markica Vuica u županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanskoj zastupati će interese svih građana.

- Članovi Mosta potpisali javnobilježničke ugovore o zajedničkoj suradnji protiv korupcije i nemorala i predsjedništvo Mosta je donijelo odluku o odbacivanju bilo kakve poslijeizborene koalicije u gradu Metkoviću. Premda se takva odluka ne odnosi na županiju Most ostaje vjeran svojim načelima u koja se ne uklapa bilo kakva trgovina foteljama i sinekurama te ni u gradu Metkoviću niti u županiji Dubrovačko-neretvanskoj neće ući u potpisanu koaliciju. Kao što od početka naglašavamo nas zanima promjena politike a ne participacija u vlasti pod svaku cijenu. Želimo naglasiti da će naši županijski vijećnici biti predstavnici svih građana županije a ne lobisti jednoga grada u županijskoj skupštini, istaknuo je Nikola Grmoja.

U Mostu kažu da poštuju volju birača, koji su najveće povjerenje iskazali HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima na način da će dignuti ruke za konstituiranje županijske skupštine.  - Nakon toga bilo koja odluka ili projekt procjenjivati će se koliko je dobar te će naši vijećnici za njega glasovati za ili protiv. Tako će Mostove ruke biti svojevrsni lakmus papir za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije. Kada vidite ruke naših četiri vijećnika u zraku znat će te da je odluka dobra za sve građane a kada naše ruke budu spuštene vjerojatno nešto nije u redu, pojasnio je Nikola Grmoja.

Tako vjerujemo da će županijska vlast dobro obavljati svoj posao i donositi odluke koje su u interesu  svih građana Dubrovačko-neretvanske županije. - Naša potpora je besplatna i za nju ne tražimo ništa. Ako  županijska vlast bude radila u interesu građana imat će naše ruke za sebe, a ako budu radili protiv građana mogu slobodnu zaboraviti na potporu četiri vijećnika Mosta i okrenuti se onima koji se mogu kupiti za četiri godine vjernosti, kazao je Grmoja.

Ovo je presedan u hrvatskoj politici isto kako je bio presedan kada smo potpisivali javnobilježničke ugovore u gradu Metkoviću, kojim smo jamčili da nema nikakvih koalicija. - Most daje podršku za konstituiranje županijske skupštine zauzvrat ne tražimo ništa, samo želimo da županijska vlast rad u interesu svih građana. Ako nam se ukaže povjerenje mi ćemo sudjelovati u svim odborima, a to ne znači da nas je netko kupio ili da nas je obvezao da naše ruke bezuvjetno budu u zraku.   

Sa nama nema pregovora, spremni smo na razgovore sa svima, ne samo sa vladajućom HDZ-ovom koalicijom, već i SDP-om, čije ćemo dobre prijedloge ako su u interesu građana županije također podržavati. - Sa svima možemo razgovarati ali Mostove ruke se ne mogu kupiti, zaključio je Nikola Grmoja, dopredsjednik Mosta nezavisnih lisat.

Stanislav SOLDO, Dubrovački vjesnik 4.6.2013.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lijepa-nasa @ 15:21 |Isključeno | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
1609258
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.