Blog - kolovoz 2016
subota, kolovoz 27, 2016
Krenem jutros po Pločama  malo u trgovinu, i naletim na uvaženoga  prof. dr. Slobodana Prosperova Novaka. Poznati je to  hrvatski  povjesničar književnosti, komparatist, novinar, političar i teatrolog i jedan je  od najuglednijih hrvatskih književnika.  Obnašao je funkcijui predsjednika Hrvatskoga PEN centra, a bio je i profesor na Yaleu i Sapienzi. Sada je redoviti profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Baš sam bila iznenađena, i pitam ga otkud on u našemu malom gradu. Reče da je, kao i svake godine, čitavo ljeto tu, u Gradcu, gdje ima i kuću za odmor, pa je stalno u obilascima. Pitam ga kako mu se sviđa naše malo misto, a on oduševljen! Kaže da je baš po njegovu guštu: maleno i lijepo! Bilo mi je jako drago to čuti,  no uvaženi  profesor je onda nadodao još jednu  rečenicu: jedino željeznički kolodvor, to je katastrofa. Kad čovjek ode do kolodvora, sve lijepe impresije nestaju zbog onog užasa. Imate najljepši kolodvor na Jadranu, i bez obzira što sada nema putnika ni prometa, kako možete dozvoliti da bude onako zapušten, da tako silno smrdi po mokraći. To vam je veliki  estetski problem, a jednom će ta željeznica opet nekome trebati, uredite to.

Zbilja nisam znala što reći, jer pretpostavljam da tu probleme rješavaju Hrvatske željeznice, a ne grad Ploče. Ali ono što bismo mi u gradu mogli napraviti, to je da  naši komunalci uzmu šmrkove i dobro operu perone, i zamole policiju da stalno tamo prave ophodnje i kažnjavaju one koji se u obližnjem kafiću na autobusnom kolodvoru tankiraju hektolitrima pive, koje onda iskrcavaju u mraku perona željezničkog kolodvora.
lijepa-nasa @ 01:00 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, kolovoz 23, 2016

Život nam daje  ono što sami posijemo. Ne bismo smjeli naokolo  sijati laži i zbog njih poslije imati lagodan život, iako to mnogi rade. Čini mi se da je poštenim, skromnim i siromašnim  građanima u ovoj zemlji život postao pravi pakao. Nepovratno smo podijeljeni na tu  jednu manjinu koja od laži i krađe živi „k'o bubreg u loju“, i na nas ostale koji se domišljamo kako (pre)živjeti iz mjeseca u mjesec. Istinski mi se gade mnogi likovi koji trenutno lešinare uokolo po Hrvatskoj i lažu li, lažu. Više od 20 godina pričaju iste priče, a u Saboru gledamo iste, degutantne, zadrigle stranačke lešinare. Odjednom ćemo moći zaposliti stotine tisuća ljudi, mladi više neće iseljavati, a Hrvatskom će teći med i mlijeko. Da čovjek pozvizdi od muke! A posebna je mučnina od spoznaje da će taj isti, nezadovoljni, polugladni puk opet birati te iste debele, lažljive face.

Voljela bih da naši građani dođu svijesti, otvore oči i počnu se ponašati kao seljaci iz jedne priče:

Bio  jedan obijesni pastir sklon lažima i podmetanjima,  koji je sa svojim psom čuvao ovce. Kad mu je  jednoga dana bilo dosadno, napravio je lažnu uzbunu urličući i zovući u pomoć mještane, jer  da je došao vuk. Seljaci su čuli zapomaganje i dojurili u pomoć, a on im se počeo smijati.  No, ubrzo iza toga  kada je vuk stvarno došao, pastir je zapomagao, ali nitko od seljaka na njega nije obraćao pažnju jer mu više nisu vjerovali, poučeni prošlim iskustvom kad ih je ismijao. Tako su stradale i ovce i pas i pastir zbog pastirove zloće, zbog njegova laganja.
Pouka: Nitko (osim hrvatskih građana) ne vjeruje lažljivcu,  pa ni kad govori istinu.

 

lijepa-nasa @ 20:43 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 11, 2016
Kad može Bandić, mogu i ja. On je obznanio proglas sa najidiotskijim tekstom  na koji je namamio novinare, a ja ću svoj ovdje obznaniti,  ali vjerujem sa  manje  idiotskim tekstom.

Dakle, narode Hrvatski, od 16. kolovoza ove godine stižu nam bure, oluje i nevere sa svih strana tužne nam Domovine, opasne   za građane svih uzrasta, u svim segmentima života. Bit će silno puno elementarnih nepogoda, neizmjerno mnogo laganja,  nevjerojatnih obećanja, napada na vaš zdravi razum i toliko sranja (s oproštenjem, naravno) da bi bilo pametno već sada proširiti kanalizacijski sustav, jer se bojim da neće moći progutati sva 'ovna koja će se od 16. početi slijevati po trgovima i dvoranama širom (S)Lijepe naše, i izlijevati se sa ekrana i stranica medija u otvore i šahte. Sva ta 'ranja namijenjena su isključivo nama, građanima u foteljske svrhe, jer dok budu arlaukali, pred očima im nećemo biti mi već najskuplje i najmekše fotelje koje će njima, a ne nama osigurati moć, vlast i značaj. Ali već polovicom rujna, mi birači više nećemo imati značaj, pa će i bombardiranja prestati. Neki od njih će kapitalizirati svoje laži i slatkorječivost, a manje vješti morat će čekati dugu priliku.

Zato zbog mentalnog zdravlja građana preporučam svima da se maknu što dalje od 'ovana, da ugase svoje TVlagaonice, da zaobilaze sva mjesta gdje mogu naići na galamdžije iz vlastitog interesa.

Nek'  nam je svima Bog na pomoć, stvarno će nam trebati ta pomoć.

lijepa-nasa @ 19:13 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 9, 2016
        Licemjeri su  ljudi koji jedno govore, a drugo rade. To su glumci koji namjerno zagovaraju laži. U Hrvatskoj ih ima nebrojeno, zato što je kod nas  korisno biti licemjer, pa je u našoj zemlji i kriza morala nevjerojatno velika.

          Što i tko je bio Sanader, to bi trebali svi znati. On je začetnik totalnog uništenja ove zemlje, i licemjer kakvoga majka više nikada neće roditi, licemjer međunarodnih razmjera. Pod maskom uljuđenog Europljanina, inteligentan i mudar pokrao je i uništio Hrvatsku, a sada svojim debelim džepom koji je sačuvao držeći ruku na srcu, plaća najbolje odvjetnike da dokažu kako je nevin k'o  novorođena beba. I dobro im ide! Ovih nam dana pokazuju slike gdje se na nekoj skupoj jahti  svi Sanaderi  sretno i veselo zabavljaju u stranoj zemlji, i tako doslovno svim građanima Hrvatske šalju srednji prst na pozdrav. No, kladim se, kada bi ga netko vratio na izborne liste, dobio bi preferencijalno bar 20% glasova. Mi smo mazohisti bez premca. Za mene je njegov najstrašniji grijeh otuđenje INE. To je mogao učiniti samo zlikovac, i svi koji su u tome sudjelovali zaslužuju da  na glavnome zagrebačkom trgu kao Musolini  vise naopako, zavezani za noge i glavom prema zemlji koju su izdali i uništili. To bi bilo u stilu: svima prema zaslugama.

           Njegovi nasljednici, zapravo onaj koji je nedavno „abdicirao“, zajedno sa svojom pametnom ženicom i svojim drugom kojeg zove prijatelj i  kojega se nije htio odreći, i koji je tvrdio da, iako radi za mađarski Mol, on zapravo lobira tamo za Hrvatsku (koji smo mi idioti), dakle četa mala, ali odabrana – otvoreno, jasno i glasno je radila na tome da potpuno izgubimo INU.

            Da nije bilo Bože Petrova, Nikole Grmoje i ekipe MOSTa, ode INA k'o zamotani rođendanski poklon Mađarima. Jesu li se oni obogatili time, jesu li možda štogod zaradili? Jesu, pljuvanje i laži umreženih medija, koji na svaki način žele umanjiti njihovu ulogu u spašavanju te, za Hrvatsku strateške firme. Kada čitam razne komentare Neretvana, život mi se zgadi!

            Moja je pokojna svekrva uvijek govorila: beri zeje pokraj sebe! Htjela je reći, tu nikad nećeš faliti, jer znaš kakvo je to zelje, jer je to TVOJE zelje. Zašto je nekima u Neretvi  smrdljivi korov iz tuđih vrtova draži od svoga zdravoga zelja meni nikad neće biti jasno.

lijepa-nasa @ 17:34 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
1609258
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.