Blog
ponedjeljak, ožujak 26, 2018
Poznata je hrvatska priča sa rasprodajom svega što je u zemlji Hrvatskoj vrijedno. Priča o a bankama koje smo mi stvarali, za sitne pare drugi ih kupili, i bogate se na našoj gluposti. Danas te strane banke ne potiču domaću proizvodnju, nego opet strano investiraju. A Hrvatska vlast ne želi stvoriti Hrvatsku banku, jer bi im tada propali oni što su im davali proviziju za prodaju. Prodali smo strateški važnu INU, lagali su nam kako će i dalje biti naša, a sada znamo da su nas lagali. Tako je i sa hotelima, koje smo opet mi gradili, tuđini kupili pa smo mi sad njihove sluge, a oni se bogate. Naša vlast neprestano govori o hrvatskome turizmu, a ne govore da su nam hoteli tuđinski, hrana u njima uvozna, a naše sve propada. Najtužnije je kad „naši“ kažu kako kapital nema državljanstva, kapital je dobar ma odakle dolazio. To je priča za budale, sve države svijeta štite svoju proizvodnju, svoje banke, svoj turizam. Ali što se može, mentalitet Hrvata je oduvijek bio sluganski.
Sve što smo imali i čime smo se ponosili, prodano je ili uništeno, a ako je štogod i ostalo, bez brige, neće još dugo. Čitam kako se spremaju prodavati naše šume. Na red dolazi i zemlja.
Tko će se usuditi za prodaju najvećeg i jedinog bogatstvo Slavonaca? Pa oni što su rasprodali i opljačkali cijelu Hrvatsku.
Slušam jutros na radiju prekrasnu šokačku pjesmu Nije na prodaju, punu žalosne istine:


Uvijek pred Uskrs zamirišu trave! Ja gledam kako se neki prave
da im je stalo do tebe, Kriste, a ja ih pamtim kao ateiste .
Prodavali ste zelene otoke, sad red je došao na rijeke i potoke!
Al´ u ravnicu mi ne dirajte! Za nju smo ginuli, za nju ratovali.
A ne, ne gospodo, bivši drugovi, nisu na prodaju naši plugovii
Nije na prodaju ova ledina, mi druge nemamo, to nam je jedina.

lijepa-nasa @ 16:54 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609106
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.