Blog
srijeda, srpanj 20, 2016
Danas je blagdan Sv.Ilije gromovnika i Dan Grada Metkovića. Tom je prigodom upriličeno puno kulturnih događanja na koja sam pozvana, pa se trenutno osjećam kao prava Metkovka.

Najprije je jučer  u 17 sati upriličeno (ponovno) otvaranje HRTovog  dopisništva iz Metkovića, jer je vlast ovo dopisništvo ugasila prije tri godine. Bilo je vrlo svečano, lijepo i veselo, uz puno poznatih likova.

U 19 sati otvorena je izložba slika akademskog slikara Josipa Škerlja, a u 19,30 održana je svečana sjednica Gradskog vijeća  povodom blagdana sv. Ilije i Dana Grada Metkovića.  U Gradskom kulturnom središtu  okupilo se mnoštvo uglednika. Uz župana Nikolu Dobroslavića bili su svi gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, većina ministara MOST-a,  Mostovi  saborski zastupnici i v.d. ravnatelj HRT-a Siniša Kovačić.  Prisutan je bio i potpredsjednik Sabora  Robert Podolnjak i, naravno, potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Bila je to prigoda da se uruče i nagrade Grada Metkovića za 2016. godinu, koju je dobilo sedam  istaknutih građana Metkovića, među kojima je i profesorica Dragica Nikolić, bivša djelatnica naše osnovne škole u Pločama.

Ono što je meni osobno najvažnije, sinoć  sam dogovorila jutarnju kavicu sa gosp. Slavenom Dobrovićem ministrom zaštite okoliša i prirode, pa sam jutros imala prilike iznijeti mu sve eko  probleme u našoj županiji, a posebno u Neretvi. Bio je to zaista konstruktivan i optimističan razgovor i dogovor. Našem sam ministru poklonila četiri prekrasne fotke sa neretvanskim motivima, i zamolila ga da ih postavi u svoj kabinet.

 lijepa-nasa @ 15:14 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609277
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.