Blog
petak, ožujak 2, 2018
Gledala sam na TV seriju o Južnoafričkoj Republici koju su čitatelji utjecajnog turističkog vodiča Rough Guide izabrali kao petu u izboru od  20 najljepših država svijeta (Hrvatska je 19., pretposljednja, ali i to je veliki uspjeh).

Ta me zemlja u nekim segmentima  podsjeća na Hrvatsku! Kao i naša Domovina  nevjerojatno je lijepa, raznolika, interesantna, bogata…..Hrvatska je bogata prirodnim resursima, ne po BDPu. Zapravo, Južnoafrička Republika je gospodarski najrazvijenija zemlja na Afričkom kontinentu, a  Hrvatska je, unatoč svojoj ljepoti i vrijednim ljudima po BDP u EU pretposljednja najsiromašnija zemlja.

Prema popisu iz 2001. U JARu je živjelo 79% crnaca, bijelaca je bilo samo 9,6%, obojenih 8,9%, a Indijaca-azijata 2,5%. Do 1994. godine  u toj je zemlji bio apartheid, odnosno rasno  razdvajanje stanovništva, pa  su jedino bijelci imali puna politička prava. Crnima je, na njihovom kontinentu, u njihovom domu  život bio patnja, kriminal,pljačka,umiranje….

1991. godine u Republici Hrvatskoj živjelo je 4.784.265 građana, od čega je  Hrvata bilo  3.736.356 ili  78% , u postocima  kao crnaca u Južnoj Africi. I kao i njima, i nama su vladali drugi bijeli, koji su bili manjina u našoj zemlji. Da nije bilo tako, ni crnci u JARu ni bijelci u RH ne bi dizali pobunu. No, mi smo se oslobodili naših tlačitelja okončanjem rata 1995. a crni građani JARa  užasnoga apartheida 1994.godine.

 Po popisu stanovništva iz 2011. nas Hrvata  ima 90,42%, svi drugi su nacionalne manjine. Reklo bi se da sada, kad je država naša (a je li zbilja naša?) možemo državu graditi kako mi hoćemo. E, da ne bi! Nakon sjajne pobjede u ratu, Hrvati iseljavaju, bježe od svoje nesretne zemlje, jer sada nam više ne vladaju stranci iz drugih krajeva Jugoslavije, već jedna minorna, nesposobna,ulizivačka, bezvrijedna i bespametna politička manjina kojom opet drugi upravljaju, i preko kojih vode politiku uništenja Hrvatskog naroda.

Ima jedna naša što živi u Južnoafričkoj uniji, koja me sasvim ozbiljno uvjeravala kako je znanstveno dokazano da crnci imaju puno manji mozak od bijelaca,negdje 15 do 20%,  pa su zato nesposobni vladati zemljom. Kad mi je to pričala nisam znala bih li se smijala ili plakala na tu idiotariju, jer tako nešto je totalno rasistički i pokvareno, iako se i na internetu mogu naći takve tvrdnje. No, kad danas razmišljam o tome, mislim da je ta gospođa zapravo opisivala svoj Hrvatski narod.


lijepa-nasa @ 19:06 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1607604
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.