Blog
srijeda, travanj 11, 2018
Vođu srpskih radikala, ratnog zločinca Vojislava Šešelja  sud u Haagu pustio  je koncem 2014. godine  iz haškog pritvora, jer mu se tada, navodno, (laž, ortodoksna laž) dramatično pogoršalo zdravstveno stanje i u Haagu su, opet navodno, htjeli izbjeći mogućnost da Šešelj umre u zatvoru.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za područje bivše Jugoslavije (ICTY) većinom glasova OSLOBODILO JE  Šešelja 31. ožujka 2016. godine PO SVIM  točkama optužnice, zaključivši  da nije bilo sustavnog i raširenog napada na nesrpsko stanovništvo u Hrvatskoj i BiH, da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata kao ni Šešeljeve odgovornosti za progon, ubojstva i druge ratne zločine u Hrvatskoj i BiH i protiv vojvođanskih Hrvata.  Pravednik Šešelj je tada, prije dvije godine, nepravomoćno OSLOBOĐEN SVIH OPTUŽBI.  Šešeljeve huškačke govore  Vijeće je ocijenilo da su služili za PODIZANJE MORALA VOJNICIMA  NA  TERENU, a oni koji su dokazano  bili huškački – nisu rezultirali progonom. Raspravno vijeće je većinom glasova zaključilo i da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata na čelu s Miloševićem jer je cilj dogovora srpskih dužnosnika bio obrana Srba i očuvanje Jugoslavije, a ne počinjenje zločina. Po ocjeni suda to je bio politički projekt, a NE KAZNENO DJELO.

U  siječnju 2017. Šešelj obznanjuje svekolikoj javnosti  da  liječnički nalazi pokazuju kako više nema rak debelog crijeva i da je uspio pobijediti tu opaku bolest. Kaže ovaj pravednik kako  pije razne trave, izbacio je  sa jelovnika kruh i sve štetno, i eto….Ma mo'š mislit!

Doslovno se šprdao, izrugivao i ismijavao i taj sud  i njegove suce, za razliku od naših pritvorenika koji su te haške sudske nakaze  nazivali „časni sude“. Jesu časni, to su gadovi  i danas dokazali
Doduše, Žalbeno vijeće danas je proglasilo  Šešelja krivim, ali samo za  tri od devet točaka optužnice.

Za vrijeme okupacije Vukovara  Šešelj je u svom govoru održanom u tom gradu rekao: „Niti jedan ustaša ne sme  da izađe živ iz Vukovara.“ To je dostavljeno i u Haaški sud, ali Sudsko vijeće Međunarodnog kaznenog suda  tumači  da je to  propaganda nacionalističke ideologije, znači  nešto što samo po sebi nije zločin i  nije kažnjivo.

U Malom Zvorniku u BiH  je 1992.godine  pozvao četničku braću na  „osvetu   protiv balija“, ali za sud ni  taj govor nije bio poziv na etničko čišćenje, već  su samo huškačke prirode
A za Šešeljeve HUŠKAČKE GOVORE  Vijeće je ocijenilo da su služili za PODIZANJE MORALA VOJNICIMA  NA  TERENU, a oni koji su dokazano  bili huškački – nisu rezultirali progonom. Raspravno vijeće je većinom glasova zaključilo i da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata na čelu s Miloševićem jer je cilj dogovora srpskih dužnosnika bio OBRANA SRBA I OČUVANJE JUGOSLAVIJE, a ne počinjenje zločina.

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj po današnjoj odluci  Žalbenoga vijeća nasljednika Haškog suda, tzv. MICTa odgovoran je samo za progon i deportacije vojvođanskih Hrvata, držanjem huškačkog govora u Hrtkovcima 6. svibnja 1992., i zbog toga ga je osudio na 10 godina zatvora i priznao mu vrijeme provedeno u haškom pritvoru. Obzirom da je tamo odležao 13 godina, a danas je dobio 10 godina, pretpostavljam da će za preostale  tri godine od toga suda tražiti naknadu štete.Šešelj je izjavljivao da će za vrijeme izricanja presude spavati. Božica pravde danas je poput njega spavala tvrdim snom. Ali svatko onaj tko zločincu gleda kroz prste i sam je zločinac.

lijepa-nasa @ 22:54 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609106
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.