Blog
utorak, prosinac 19, 2017
Koji smo mi jad od države, to više postaje  mučno i gadljivo. Što se to s nama Hrvatima događa? Naime, iz pera Ž. Maršić na  Maxportalu objavljen je članak pod nazivom „Sramota Hrvatskoga radija: O srpskoj književnosti 68 emisija godišnje, o hrvatskoj samo 19“.          

Na  Programskom vijeću HRT-a bilo je  izvješće v.d. ravnateljice Trećeg programa Hrvatskog radija Nevenke Dujmović koja je istaknula radijske emisije pod nazivom „Pojmovnik postjugoslavenske književnosti“ i „Lica okolice“.  Navedene emisije  bave se primarno srpskom i ostalom regionalnom književnošću kroz 68 emisija godišnje, a u isto vrijeme emisije „Suvremena hrvatska proza“ i „Hrvatska proza“ emitiraju se u tek 19 emisija godišnje.

Zadaća, uloga i obveza HRT-a i Programskog vijeća je njegovati i brinuti o hrvatskom jeziku i kulturnoj baštini, a članovi Vijeća su dozvoliti i tolerirali kršenje Zakona o HRT-u.

Na treći HRT program dovodile su se osobe koje promiču totalitarne ideologije države koje više nema. Rajka Rusan, očigledno svjesno, sustavno je za svoga  mandata emitirala tekstove na srpskom jeziku. Na tome je radiju  u proteklom  razdoblju objavljen intervju sa zadnjom predsjednicom Saveza pionira Jugoslavije, u emisiji „Skrivena strana dana“ urednice Ljubice Letinić. Zadnja predsjednica pionira Jugoslavije u eteru Hrvatskog radija zauzela se za novu sličnu organizaciju u Hrvatskoj. Treći program za mandata gospođe Rajke  pratio je kazališni festival u Titovom Užicu, a iz Beograda  novinar Hrvatskog radija uživo je pratio atmosferu na srpskom gay prideu. Nadalje, na Trećem su emitirane nekritičke i afirmativne emisije o maršalu Brozu, o štafeti i Danu mladosti. Spiker Hrvatskog radija Željko Tomac odbio je čitati tekstove na srpskom jeziku, pa su honorarno angažirani glumci koji su čitali srpski jezik u eteru Hrvatskog radija.

Zanimljivo  je da je hrvatski medijski prostor ovu sjednicu popratio naslovima poput „Kaptolizacija HRT-a“, a ove strašne činjenice su prešućene. Dragi Bože, jaki li su ti UDBAši! I do kada ćemo pustiti da nam ovo rade? Pa da nismo idioti!?

lijepa-nasa @ 22:14 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609106
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.