Blog
četvrtak, srpanj 21, 2016
Nema sumnje, prljava predizborna kampanja već je u punome jeku.
Oduvijek sam prezirala one koji se javnosti obraćaju anonimno, i nikada nisam povjerovala da bi me takvi likovi mogli voditi, ili biti neki važni politički faktor. Ovo nije doba komunizma, kada je demokracija bila samo misaona imenica. Kakva je, takva je, ali mi danas imamo demokraciju. Vodila sam mnoge bitke, najčešće protiv političkih i gospodarskih moćnika, i suprotstavljala sam im se pod punim imenom i prezimenom. Ne kažem, bilo je prijetnji, dizanja auta u zrak, bilo je svega, ali bome me nitko nije ni premlatio, ni ubio. Nikada se nisam bojala reći naglas ono što mislim i protiv čega sam. I sad mi se nađu neki anonimusi koji se toga boje, a potpis im je otpor i stisnuta pest. Ma za pozvizdit! I oni napadaju Krešimira Vejića, gradonačelnika i njegov HDZ. Napadam ih i ja gdje god stignem, jer su nam zbilja dosta jada donijeli. Ali napadam ih kao građanka sa imenom i prezimenom, ili ekološka aktivistica, ili vijećnica, uvijek sa imenom i prezimenom. Inače, pokret „Otpor” nastao je 1998.godine u Srbiji, formirani su kao studentski pokret i uz simbol stisnute pesnice suprotstavili su se režimu Slobodana Miloševića, pa su primjer nenasilne borbe protiv represivnih režima. Vlada li u Hrvatskoj represivni režim, ili sam možda ja nešto prespavala.
Mislim da je grupa (sigurno nije pojedinac, to su aspiratori na vlast) najprije sebi napravila medvjeđu uslugu. Jer, napadati ih stoga što su dali novaca Počasnom Bleiburškom vodu, ili udrugama lađara iz susjednih hrvatskih mjesta BiH čista je budalaština.
Znate li vi Otporaši koliko u Pločama živi građana koji su nekih davnih godina u potrazi za kruhom iz BiH doselili u Ploče, koliko je njihovih potomaka ovdje? Njima ste uputili ovu pljusku, a ne Vejiću i HDZu. Zašto ih ne napadate što su nam nasadili u gradu onu odurnu trafostanicu, unatoč odluci građana i Gradskoga vijeća, za uništenu Radio postaju Ploče, za ……? Ma neću vam ja davati ideje za napad, jer toliko je toga pogrešno napravljeno u oba mandata da se može napraviti poveći spisak, a vi opet udarili u tambure zavade između Hrvata ovdje i onih u BiH, a bome i neretvanskih mjesta, jer zamjerate pomoć Opuzenskoj knjižnici i nekoj udruzi iz Krvavca.
Kada bih mogla zapečatila bih svoj poštanski sandučić do izbora, da mi u njega ne ubacuju kojekakve bljuvotine. Molim vas, preskočite me u svome prosvjetljavanju, jer tko god da je ovo poslao puno je gluplji od mene, i neće postići efekt ovce i čobana. Ja zaista znam često biti ta glupa životinja, no imam i svijetlih trenutaka bistroga uma, ali onaj tko ovo i ovako piše, garantirano nikada neće biti čoban.
  
 
 
 
 
 
lijepa-nasa @ 19:02 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609277
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.