Blog
utorak, lipanj 13, 2017
Danas slavimo blagdan SVETOGA ANTE PADOVANSKOG koji  svetac svega svijeta.  Rođen je od majke Marije i oca Martina di Alfonsa prije 822 godine, 15. kolovoza 1195. u Lisabonu,  na svetkovinu Marijina uznesenja na nebo, a umro je kada je imao samo 36 godina  u mjestu Arcella kod Padove, 13. lipnja 1231.

Po mnogo čemu je poseban i među svecima. Bio je jedan od najučenijih crkvenih ljudi Europe na početku 13. stoljeća.

Sveti Ante imao je sposobnost biti  na dva različita mjesta u isto vrijeme. Jednom je propovijedao u glavnoj crkvi u Montpelieru i sjetio se, da nije nikoga odredio umjesto sebe kod braće, da pjeva svečanu misu. Žalostan radi toga naslonio se glavom na propovjedaonicu i u isti čas bio je među braćom svojom i pjevao.

Nečisti dusi su ga se bojali, jer ih je tjerao silinom Božje riječi. Mogao je proricati, mnogo je dokaza o tome. Jednoga dana za vrijeme  propovijedi pristupi sotona u liku glasonoše k jednoj gospođi i reče joj, neka odmah ode sa propovijedi, jer da su joj sina dušmani napali i ubili. Ali svetac je opazio varku sotone, pa je doviknuo gospođi, neka se ne uznemiruje, jer joj je sin potpuno zdrav i taj glasonoša da je nečisti duh. Tako je i bilo, jer je ovaj isti tren iščeznuo kao dim.

Govorio je jezicima koje nije učio,  Isusovom snagom je ozdravljao, i  najljepše od svega, imao je priliku Isusa, kao malo djetešce držati u svojim rukama, toliko je bio svet.

Svakom Antunu, Anti, Tonću, Antoniji, Aniti…. koji ovo čitaju želim od srca sretan imendan, dan svetoga Ante, meni najdražeg sveca koji me čuva kroz cijeli moj život!

Sveti Antune Padovanski, U Ime Božje Ljubavi, moli za nas!
lijepa-nasa @ 12:28 |Isključeno | Komentari: 0
Brojač posjeta
1609258
Arhiva
Index.hr
Nema zapisa.